споделете това във Фейсбук

Уеб камера от Сливен - панорама към Сливенския Балкан.

Уеб камера от Сливен - панорама от ж.к. "Сините камъни", намиращ се в източната част на града в близост до ж.к. "Дружба" и ж.к. "Българката".

Сливенска планина е планина, дял от Източна Стара планина, в Област Сливен, северно от Сливенското поле. Сливенска планина се издига в западната част на Източна Стара планина с дължина около 25 km и ширина до 20 km на запад и 5 km на изток. На запад прохода Вратник (1050 m) и долината на Бяла река (ляв приток на Тунджа) я отделят от Елено-Твърдишката планина на Средна Стара планина, а на север долината на река Луда Камчия — от Котленска планина.

Град Сливен е разположен в подножието на южните склонове на Сливенската планина, с която започва Източна Стара планина. Границите на Сливенската планина се определят от прохода „Вратник“ и Сливенския проход. За нея са характерни стръмни и скалисти склонове и дълбоки нарези от притоците на Тунджа и Луда Камчия. Първенец е връх Българка с височина 1181 м. Върху скален масив северно от града е разположен природният парк „Сините камъни“, който обхваща близо единадесет хиляди и половина хектара от Сливенския Балкан, известен под името Карандила.

Собственик на камерата: Стоядин Димитров и www.weather-webcam.eu

Станете наши приятели :)

Наши приятели

Аngelcam stringmeteo.com www.weathershop-bg.com

Търси камера