реклама
  • Планини
  • Пирин
  • Уеб камера от Банско – долна станция кабинков лифт LIVE

Уеб камера от Банско – долна станция кабинков лифт LIVE

Уеб камера от Банско – долна станция кабинков лифт – на живо следете опашка за лифта. На заден фон изглед към Пирин планина с върховете Тодорка, Вихрен, Кутело, Бански суходол и Кончето.

Ски курорт

Банско е утвърден Еврoпейски ски център. В ски зоната се практикуват следните спортове: ски алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, сноуборд.

На разположение на скиорите и сноубордистите са 75 километра професионално подготвени и надеждно обезопасени писти, както и 22 километра /седалкови 13.2 км, влекове – 2.4 км и кабинков – 6.2 км/ модерни лифтови съоръжения с голям капацитет, които транспортират бързо и удобно до началото на всяка писта.

Модерен кабинков лифт – гондола с осем места, извозва скиорите от града до Бъндеришка поляна с капацитет 2 400 души на час. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 100% от трасетата, което гарантира достатъчно снежно покритие от декември до май.

Най-високата точка на ски центъра е 2560м, а най-ниската 990 м. Общата дължина на пистите и ски пътищата е 75 км. Ски центърът предлага и чудесен 16 км. ски път оборудван с машини за изкуствен сняг и осветление, свързващ високите части на курорта с гр. Банско.

За най-малките скиори има подвижна пътека-въртележка, нови детски влекчета и детска ски градина. Изградени са съоражения за Халф Пайп и Парапланери, Фън-Парк. Курортът е многократен домакин на състезанията за европейска купа по ски алпийски дисциплини и биатлон. В ски центъра на Банско има 75 километра професионално подготвени и надеждно обезопасени писти за начинаещи 30%, за напреднали 45%, за опитни 25%

Град Банско

Банско е град в Югозападна България, административен център на община Банско, област Благоевград. В XIX век е център на българщината в Пиринска Македония на територия, граничеща с гръцко и турско население. Градът е известен зимен курорт. Банско се намира в подножието на Северен Пирин на 927 m надморска височина. Отдалечен е на 56 km от Благоевград, 145 km от Пловдив и 150 km от София. Близо до града започва националният парк Пирин. През Банско протича река Глазне. Климатът е планински и позволява задържане на снежната покривка от декември до април, а алпийският характер на Пирин планина обезпечава отличните условия за професионален и любителски ски спорт. Има гара на железопътната теснолинейка Септември – Добринище. Югозападно от града има минерални води.

Собственик на уеб камера от Банско – долна станция кабинков лифт: banskoblog.com

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории