Уеб камера от проход Печинско на 1060 м.н.в.

Уеб камера от проход Печинско – планински проход в югозападната част на планинския рид Жълти дял на Източните Родопи

Печинско е планински проход (седловина) в Южна България, в югозападната част на планинския рид Жълти дял на Източните Родопи в Община Мадан и Община Златоград, област Смолян.

Проходът е дължина 15 km, а надморската височина седловината – 1060 m. Той свързва долината на река Арда на северозапад с долината на река Върбица на югоизток. Започва на 725 m н.в., югоизточно от град Мадан и се насочва на юг-югоизток, нагоре по склона на рида Жълти дял. След 7,4 km се изкачва на седловината на 1060 m н.в., от където започва спускане по югоизточния склон на рида. След 2,1 km минава през малкото селце Цацаровци, след още 1,4 km – покрай разклона за село Фабрика и след още 4,1 km завършва до река Върбица, на 565 m н.в., при разклона за село Ерма река.

През прохода преминава участък от 15 km от третокласния Републикански път III-867 Средногорци – Мадан – Златоград – Подкова (от km 6,4 до km 21,4. На седловината се отклоняват пътища: надясно, на юг за село Страшимир и наляво, на север – за селата Печинска и Буково.

Сега те оставяме да се наслаждаваш на красивите родопски гледки с тази уеб камера от проход Печинско.

Собственик на камерата: www.zlatograd.bg

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории