Уеб камери от ГКПП Кулата – Промахон следете трафика на живо

камера 1 – на 2 км преди границата

камера 2 – към Гърция

камера 3 – към България

Уеб камери от ГКПП Кулата – Промахон следете трафика и времето на границата с Гърция на живо. Камера 1 следи трафика към Гърция, а камера 2 – този към България. Много ценна е камера 3, която се намира на ОМВ Чучулигово на 2 км от границата и следи трафика за дълги колони от автомобили. Камерите се обновяват автоматично на всеки 30 секунди.

Граничният контролно-пропускателен пункт Кулата – Промахон е най-използвания от българските туристи за почивка в Гърция. Намира се в Югозападна България в близост до Петрич и Сандански – карта.

Актуална информация за трафика, както и за необходимите документи за преминаване през ГКПП Кулата следете ТУК.

През шестте ГКПП на българо-гръцката само за 2019 година са преминали близо 15 милиона души и 6 милиона автомобила. Като най-натоварено е било именно през ГКПП Кулата.

ГКПП Кулата се намира при Рупелския пролом, при едноименния на пролома проход свързващ България със Солун. Това е основният и е единственият постояннодействащ железопътен и пътен ГКПП на българо-гръцката граница.

Рупелският пролом е живописен пролом на река Струма в Северна Гърция, между източните склонове на планината Беласица на запад, и западните склонове на Сенгелска планина на изток. Свързва малкото Марикостенско поле в България на север със Сярското поле на юг. Проломът носи името на обезлюдено днес село Рупел, прекръстено през 1926 година на Клиди.

Така че когато тръгнете за почивка в Гърция, не забравяйте да се осведомите в реално време колко ви предстои да чакате на границата, благодарение на събраните в тази страница уеб камери от ГКПП Кулата на живо.

Камерите се излъчват благодарение на: СБА и OMV

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории