• Гърция
  • Уеб камери от Корфу – подбрана селекция камери от гръцкия остров

Уеб камери от Корфу – подбрана селекция камери от гръцкия остров

Уеб камери от Корфу – специално подбрана селекция уеб камери от популярния сред туристите гръцки остров с панорамни гледки към морето.

Корфу (на гръцки: Κέρκυρα, на италиански: Corfù, на латински: Corcyra) е гръцки остров в Йонийско море. Той е вторият по големина от Йонийските острови и се намира близо до брега на албанския град Саранда, от който го дели проток с широчина между 3 и 23 km. Островът има площ 641 km2, дължина 58 km и широчина 27 km в най-широката си част.

Както всеки гръцки остров, и този е свързан с древногръцката митология, и по-точно с поредното похождение на Посейдон. Той бил влюбен в Керкира, дъщеря на Азоп (речен бог) и речната нимфа Менопа. С помощта на Зевс Посейдон я отвлича и я завежда на безименния дотогава остров. В израз на любовта си той кръщава острова на нейно име. Ражда им се син – Феакс. Съществува хипотеза, че Корфу е митичната Схерия.

Островът има богата история; за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, Венеция, Неапол, Франция, Австрия, Русия (тогава в съюз с Турция), Англия.

Сега те оставяме да се наслаждаваш на страхотните морски гледки през очите на нашата селекция уеб камери от Корфу.

Собственици на камерите: paxoswebcams.gr и arillas.com

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории