реклама
  • Планини
  • Пирин
  • Уеб камера от Банско – междинна станция кабинков лифт 1470 m

Уеб камера от Банско – междинна станция кабинков лифт 1470 m

Уеб камера от Банско – междинна станция кабинков лифт – Чалин Валог 1470 m.

Кабинков лифт

Лифтът е осем-местен, кабинков, и се намира в Пирин планина, в ски курорта Банско. Популярно друго наименование е Гондола и Банско-Бъндеришка поляна. Той е вторият по дължина лифт в България със своите 6233м. Долната му станция е в Банско, следва междинна в местността Чалин Валог, а горната е на Бъндеришка поляна (Меча поляна). На междинната станция не се налага прекачване. Пътуването е с продължителност 25 минути, а общата преодоляна денивелация 597м. Капацитетът на лифта е 2000 души на час.

Кабинковия лифт се използва от скиори, сноубордисти и дори туристи, които желаят да посетят ски центъра само за кафе и забавление.

Междинна станция: Чалин Валог
Вратите на кабинковия лифт се отварят след 15 минути на първата спирка, Чалин Валог, където можете да намерите само писти за скиори и сноубордисти. Има и няколко кафенета, които също са достъпни само от скиори и сноубордисти.

Втора станция: Бъндеришка поляна
Втората и последна спирка, Бъндеришка поляна, е мястото, където са разположени хижите и по-голямата част от влековете. Там ще срещнете вашите инструктори за ски/сноуборд, ще пиете кафе и ще обядвате в почивките, в които не карате ски.

Седалков лифт

Освен междинна станция на кабинковия лифт съществува и лифт с името Чалин Валог, който е ситуиран в едноименната местност и обслужва жителите и гостите на града от 2007 г. Произведен е през 2002 г. от една от водещите австрийски компании – „Допелмайер” (днешната „Doppelmayar – Garaventa”).

Въжената линия е четириседалкова, високоскоростна и с откачващи се седалки и предпазни шлемове. Заради наличието на шлемове лифтът се нарича още „шлем лифт Чалин Валог”.

Дължината на линията е 1100 м., денивелацията, която преодолява е 325 м., а дневният ѝ капацитет достига до близо 2000 души/час.

До лифта може да се стигне или по асфалтов път, който води право до местността Чалин Валог или като се използва долната лифтова станция над Банско.

Собственик на уеб камера от Банско – междинна станция: Банско ски

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории