реклама
  • Бургас
  • Уеб камера от Бургас – Меден Рудник – на живо от метео станция

Уеб камера от Бургас – Меден Рудник – на живо от метео станция

Уеб камера от Бургас – Меден Рудник – камерата се обновява на всеки 5 минути и е част от автоматична метеорологична станция, която може да следите на живо тук най-долу на страницата.

Меден рудник“ е най-големият жилищен комплекс на град Бургас. Населението му към 2013 г. е 39 834 души. На 1 януари 1976 г. село Меден рудник с население 6500 души е обявено за квартал на Бургас, въпреки че е отдалечено на 6 km от основната територия на града. Старото име на селото е „Кара баир“ (на бълг. Черен хълм). През 1931 година село Кара баир е преименувано на Рудник, а през 1934 на Меден Рудник.

Както и други квартали на Бургас (Сарафово, Крайморие), така и новата история на Меден рудник е тясно свързана с Тракийския въпрос. Първите 10 – 15 семейства тракийски бежанци от Беломорска Тракия се заселват именно тук през 1913 година край чешмата Кьор Исмаилица, територията е обхващала обширни пасища на заможни бургаски скотовъдци и общинска земя. Властите на няколко пъти са гонили и разваляли колибите на бежанците.

Собственик на уеб камера от Бургас – Меден Рудник: vhelectronics.com

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории