реклама
  • Планини
  • Пирин
  • Уеб камери от Банско на живо ➝ следете времето и пистите

Уеб камери от Банско на живо ➝ следете времето и пистите

Уеб камери от Банско на живо. Тук ще намерите всички налични онлайн камери от най-големият ски курорт в Пирин събрани на едно място за ваше улеснение.

През зимата следете работят ли лифтовете, обработени ли са пистите, както и какво е времето в курорта на живо.

През лятото – не тръгвайте на преход, ако не знаете точно какво време ви очаква там горе. Проверете с един клик.

Банско е град в Югозападна България, административен център на община Банско, област Благоевград. В XIX век е център на българщината в Пиринска Македония на територия, граничеща с гръцко и турско население. Градът е известен зимен курорт.

     Местоположение

Банско се намира в подножието на Северен Пирин на 927 m надморска височина. Отдалечен е на 56 km от Благоевград, 145 km от Пловдив и 150 km от София. Близо до града започва националният парк Пирин. През Банско протича река Глазне. 

     Климат

Климатът в Банско е планински и позволява задържане на снежната покривка от декември до април, а алпийският характер на Пирин планина обезпечава отличните условия за професионален и любителски ски спорт. Обособени са три климатични подобласти: високопланински, среднопланински, нископланински.

Средната годишна температура е 9.1°С.

Най-ниска е температурата през периода декември–януари–февруари, най-висока е през юли–август.

Средната начална дата на устойчива температура над 0°С е около27 март, а опасността от повратни пролетни мразове преминава през средата на май.

      Спорт и развлечения

Най-високата точка на ски-центъра е 2560 m, а най-ниската – 1000 m. В Банско има 75 km ски трасета, от които за начинаещи са 35%, 40% за напреднали и 25% за опитни скиори и сноубордисти. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 80% от трасетата. Ски центърът предлага и 16 km ски път, оборудван с машини за изкуствен сняг и осветление, свързващ високите части на курорта с града. Функционират още кабинкова въжена линия с капацитет на кабинка до 8 души, един 6-седалков лифт, шест 4-седалкови лифта, един 3-седалков лифт, шест ски-влека и десет детски ски-влека.

Сега те оставяме да се наслаждаваш на нашата селекция уеб камери от Банско на живо.

Камерите гледате благодарение на: banskoski.com

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории