реклама
  • Планини
  • Пирин
  • Уеб камери от Банско Live – гледайте на живо картина от пистите

Уеб камери от Банско Live – гледайте на живо картина от пистите

Уеб камери от Банско Live – гледайте всички камери от пистите на Банско на ротационен принцип с картина в реално време. Предаването на живо обхожда камерите от долната станция на кабинковия лифт на височина 990m, камерата от Чалинг Валог на 1200m, кабина-междина станция 1470m, Бъндеришка поляна 1620m, Шилигарник 1730m, Плато 2200m, Тодорка 2550m.

Перѝн, е планина в Югозападна България, част от Рило-Родопския планински масив, с най-висок връх Вихрен (2914,3 м).

Ски курорт

Банско е утвърден Еврoпейски ски център. В ски зоната се практикуват следните спортове: ски алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, сноуборд.

На разположение на скиорите и сноубордистите са 75 километра професионално подготвени и надеждно обезопасени писти, както и 22 километра /седалкови 13.2 км, влекове – 2.4 км и кабинков – 6.2 км/ модерни лифтови съоръжения с голям капацитет, които транспортират бързо и удобно до началото на всяка писта.

Модерен кабинков лифт – гондола с осем места, извозва скиорите от града до Бъндеришка поляна с капацитет 2 400 души на час. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 100% от трасетата, което гарантира достатъчно снежно покритие от декември до май.

Най-високата точка на ски центъра е 2560м, а най-ниската 990 м. Общата дължина на пистите и ски пътищата е 75 км. Ски центърът предлага и чудесен 16 км. ски път оборудван с машини за изкуствен сняг и осветление, свързващ високите части на курорта с гр. Банско.

За най-малките скиори има подвижна пътека-въртележка, нови детски влекчета и детска ски градина. Изградени са съоражения за Халф Пайп и Парапланери, Фън-Парк. Курортът е многократен домакин на състезанията за европейска купа по ски алпийски дисциплини и биатлон. В ски центъра на Банско има 75 километра професионално подготвени и надеждно обезопасени писти за начинаещи 30%, за напреднали 45%, за опитни 25%

Пирин

Перин е планина в Югозападна България, част от Рило-Родопския планински масив, с най-висок връх Вихрен (2914,3 м).

Най-старото познато име на планината е Орбелус – „белоснежна“, познато ни от траките, докато славяните са я наричали Перин или Перун. Според тълкуването на академик Владимир Георгиев името на Пирин идва от тракийската дума „перинтос“, което означава скала, и от хетската „перунаш“.

Собственик на уеб камери от Банско live: Банско ски

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории