Всички уеб камери от София

Loading...

Няма повече камери за показване.

Няма камери тук!

Всички уеб камери от София събрани на едно място. Следете метеорологичната обстановка, актуални политически мероприятия, протести, концерти и извънредни ситуации на живо. Събрали сме повече от 20 уеб камери от София, разположени в различни точки на столицата.

Разполагаме с уеб камера от кв. Лозенец с 360 градусова панорама , камера от емблематичния Орлов мост както и още множество интересни камери от най-големият град в България.

София е столицата и най-големият град в България. Тя е 14-ият по големина град в Европейския съюз, с население 1 241 675 души (2019). По резултатите от преброяването през 2011 г. населението на града е 1 291 591, което представлява 17,5% от населението на България.

София е разположена в централната част на Западна България, в Софийската котловина, и е заобиколена от планини: Витоша и Плана на юг, Софийска планина (част от Стара планина) на север, Люлин на запад, и Лозенска планина (част от Ихтиманска Средна гора) на изток. Това я прави четвъртата по височина столица в Европа. Изградена е върху четирите тераси на река Искър и нейните притоци: Перловска и Владайска (Елешница). В централната градска част, както и в кварталите Овча купел, Княжево, Горна баня и Панчарево, има минерални извори. Климатът на София е умереноконтинентален.

Историческият център на София е разположен непосредствено на юг от центъра на Софийското поле, една от Задбалканските котловини, разположена между Стара планина на североизток и планините Люлин, Витоша, Плана и Лозенска на югозапад.