Всички уеб камери от Морски курорти

Loading...

Няма повече камери за показване.

Няма камери тук!

Всички камери от черно мореСледете на живо времето, плажовете или просто се наслаждавайте на гледката  с нашата колекция от уеб камери от морските курорти България.

Българското Черноморие е една от физикогеографските зони и области на България. Зоната включва крайбрежието, представляващо цялата източна граница на страната, както и прилежащата акватория.

Българското Черноморско крайбрежие започва от нос Картал при държавната граница с Румъния и завършва при устието на Резовска река при границата с Турция. Дължината на крайбрежието е 354 км , от които 200 км (120 мили) представляват плажна ивица, покрита с пясък. Физикогеографски, зоната обхваща крайбрежието, включително и част от шелфа и сушевата ивица, която има ширина от 10 до 40 – 50 км съответно в зоната на Балкана и на Странджа.
Лятото по черноморското крайбрежие е сравнително топло, а зимата ­ мека. Средните януарски температури варират от около 0,8 °С (ст. Калиакра) до 3,4 °С (ст. Царево). Юлските температури са около 22 – 24 °С. Средногодишните амплитуди са сравнително ниски ­ 20­ – 21 °С. Безмразовият период по крайбрежието е най-висок за страната ­от април до ноември. На юг снежна покривка се образува рядко и се задържа кратко до няколко дни. Ветровете през по-голямата част от годината са западни и северозападни, като често през зимата и лятото се проявяват северни и североизточни ветрове. От местните ветрове най-характерен е бризът, който през деня духа от морето към сушата, а през нощта­ обратно. Климатът благоприятства преди всичко развитието на земеделието (лозарство, овощия, технически култури и др.) и туризма.
Оставяме те да се наслаждаваш на колекцията от уеб камери от морските курорти на България.