Всички уеб камери от Гърция

Loading...

Няма повече камери за показване.

Няма камери тук!

Всички уеб камери от Гърция на едно мястоВсички уеб камери от Гърция събрани на едно място. Следете времето в южната ни съседка. Имаме камери от ключови курорти предпочитани от българските туристи.

Гърция е държава в Югоизточна Европа, заемаща най-южната част на Балканския полуостров. Граничи с Албания, Северна Македония и България на север, с Турция на изток, със Средиземно море на юг, с Йонийско море на запад, а между континенталната част и някои от островите са разположени Егейско и Критско море. Площта ѝ е 131 475 km², от които 130 335 km² суша и 1140 km² водна площ.

Гърция е разположена в Европа, в южната част на Балканския полуостров. Основната част от територията ѝ се състои от планински земи, издадени в морето на юг от основната част на Балканския полуостров, завършващи с Пелопонеския полуостров. Последният е разделен от сушата посредством Коринтския канал, както и Патраският, Коринтският и Саронският заливи.

Гърция има 12-ата най-дълга брегова линия в света с дължина от 13 676 km. Гърция има голям брой острови – между 1200 и 6000 в зависимост от дефиницията, от които 227 са населени.

Най-големият от тях е Крит, следван от Евбея, Родос и Лесбос. Островите са групирани в няколко големи архипелага – Арго-Саронски около Атина, Цикладски острови в централно Егейско море, Северноегейски острови около бреговете на Турция, Додеканези между Турция и Кипър, Северни Споради около бреговете на Евбея и Йонийски острови в Йонийско море.