• Морски курорти
  • Уеб камера от Ахтопол – следете времето на живо от пристанището

Уеб камера от Ахтопол – следете времето на живо от пристанището

Уеб камера от Ахтопол – следете времето на живо, чрез страхотната панорамна камера, гледаща Черно море от пристанищния кей. В обхвата на камерата влиза красивия и магически морски фар , пристанището и целия залив около него.

За Ахтопол

Ахтопол е най-южният град на Българското Черноморие. Намира се в Община Царево, област Бургас, близо до границата с Турция.

Разположен е на скалист полуостров на брега на Черно море и в подножието на планината Странджа. Намира се на 14 km южно от Царево, на 76 km от областния център Бургас и на 5 km северно от устието на река Велека. Градът е част от територията на Природен парк „Странджа“.

В града има три плажа. Това са Централният, „Делфин“ и Бабешкият.

Преди да тръгнете на почивка към този страхотен Български курорт, не забравяйте да проследите в реално време какво е времето в Ахтопол. 🙂

За aхтополския фар

Ахтополският фар е изграден в северната част на залива при самия вход върху скала (42°06′ с.ш. и 27°57′ и.д.), отделена от брега и недостъпна при вълнение. На нея била построена квадратна основа, висока 3,5 м, върху която била издигната бяла кръгла каменна кула с височина 4,8 м. Над нея била изградена кръгла железобетонна кула с по-малък диаметър, висока 2 м, на която била поставена желязна призматична конструкция с височина 3 м. Най-отгоре сложили фаровият автомат Julius Pintsch, работещ на маслен газ, който влязъл в експлоатация на 25 юли 1932 г.

Собственик на уеб камера от Ахтопол: tsarevo.org

Местоположение на камерата:

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории