реклама

Уеб камери от Добринище – лифт Безбог 1900 м.н.в.

Камера 1

Камера 2

Уеб камери от Добринище – гледайте на живо от междинната станция лифт Безбог на височина 1900 м. Лифтът свързва хижа Гоце Делчев и хижа Безбог. 

Линията е пусната в редовна експлоатация на 13 август 1989 г. Лифтът е проектиран от българо-унгарското дружество „Интрансмаш“ – София. Долната станция се намира на 1481 м н.в., в непосредствена близост до хижа „Гоце Делчев“. Междинната станция е разположена на 1878 м н.в., а горната – на 2218 м н.в., до хижа „Безбог“. Лифтът преодолява денивелация от 737 м за 27 мин. (първи участък – 13 мин., втори участък – 14 мин.). Капацитетът на лифта е 500 души на час. Дължината на първия участък е 1514 м, а на втория – 1731 м (общо: 3245 м).

Безбог или Бесбог е гранитен връх в Пирин, разположен на Полежанското странично било. Висок е 2645 метра. Намира се на разклонение на полежанското било, което се отделя от Полежан и се разкланя още веднъж от самия връх Безбог. Склоновете му към Полежан и заравнението при Полежан-поляна са каменисти. На изток започва покрития с клек Безбожки рид. Той обгръща скътаните под него Безбожки езера. През този рид преминава пътеката от хижа Безбог за Поповото езеро (през т. нар. „Малка душевадка“).

Оставяме те да се наслаждаваш на величествената Пирин планина през очите на тази страхотна уеб камера от Добринище.

Собственик на камерата: hoteldobrinishte.com

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории