реклама
  • София
  • Уеб камери от Драгалевци – София на 820 м.н.в. до Парк Витоша

Уеб камери от Драгалевци – София на 820 м.н.в. до Парк Витоша

Уеб камера от Драгалевци

Камера 1 – LIDL до околовръстното


Камера 2

Уеб камери от Драгалевци – София. Камера 2 се намира в горната част на квартала на надморска височина от 820м до ул. „Лешникова хора“ в непосредствена близост до природен парк Витоша.

Кв. Драгалевци е разположен в подножието на Витоша, между кв. Симеоново и Бояна в близост до „Околовръстния път“ на гр. София. Квартала притежава добри комуникцаии и отлична панорама към града. Основната транспортна връзка с центъра на града е бул.“Черни Връх“. През Драгалевци минава и пътя за хижа Алеко, отправна точка за Черни връх, който със своите 2290м е най-високата точка на Витоша.

Произходът на името Драгалевци не е напълно изяснен. Още нещо, което жителите на Драгалевци сметнали за нужно да направят, е да кръстят училището си на Апостола, сега в центъра на Драгалевци се издига 50-то ОУ „Васил Левски“. Табели в центъра на Драгалевци сочат пътя, по който е минал Апостола, по стъпките на Васил Левски са минавали много групи с ученици и още други туристи, които могат да свидетелстват, че тази пътека съществува.

Витоша е първият парк в България и на Балканския полуостров. Обявен е една година след Лондонското определение за национални паркове.

Собственик на камерата: частно лице

Монтаж, настройки и излъчване на камерата: weather-webcam.eu

Местоположение на уеб камерата:

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от