• София
  • Подвижна уеб камера с 360° панорама към София от кв. Лозенец

Подвижна уеб камера с 360° панорама към София от кв. Лозенец

 Подвижна уеб камера с 360 градусова панорама към цяла София от покрива на 16 етажен блок, намиращ се в кв. Лозенец в близост до булевардите „Свети Наум“ и „Джеимс Баучер“. Наблизо са също Химически, Физически и Математически факултети към Софийски университет, Семинарията, х-л „Хемус“ и мол Парк център .

Квартал „Лозенец“ заема северната част на административния район „Лозенец“. Той е разположен непосредствено на юг-югоизток от центъра на града и район „Средец“, от които го отделя булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“ и преминаващата по него Перловска река.

На запад кварталът граничи с Южния парк, отделящ го от кварталите „Иван Вазов“ и „Стрелбище“. В парка са врязани няколко застроени зони – търговският център „Парк център София“, Плувен комплекс „Спартак“, квартал „Южен парк“, посолството на Съединените щати, Университетска болница „Лозенец“. 

В градоустройствено отношение те са свързани с квартал „Лозенец“, но попадат в административните граници на съседния район „Триадица“, преминаващи по булевард „Арсеналски“ и улица „Козяк“. На изток „Лозенец“ граничи с Борисовата градина, от другата страна на която са кварталите „Яворов“, „Изток“ и „Изгрев“. Част от парка, югозападно от булевард „Драган Цанков“ и северозападно от булевард „Пейо К. Яворов“ попада в границите на район „Лозенец“. На юг граница на квартала е булевард „Никола Вапцаров“, отделящ го от квартал „Хладилника“, също част от район „Лозенец“.

Собственик на камерата: weather-webcam.eu

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории