реклама
  • Южна България
  • Уеб камера от Брацигово, област Пазарджик, Северни Родопи

Уеб камера от Брацигово, област Пазарджик, Северни Родопи

Камера 1 – LIVE

Камера 2 – панорама

Уеб камери от Брацигово – град в Южна България, област Пазарджик в близост до Пещера и Кричим в полите на Родопите на 440 м.н.в.

Камера 1 е с панорамна гледка към най-високата православна камбанария на Балканския полуостров, която се намира в църквата „Свети Йоан Предтеча“. Построена е през 1884 – 1886 година от майстор Иван Драгов и е с височина 35 метра.

Камера 2 е част от  от метеорологична и мониторингова станция за съдържание на фини прахови частици.

данни от метеорологичната и мониторингова станция

Брацигово се намира в полите на Родопите, в котловина, която се проветрява на запад от Пещерската котловина и на север от Тракийската низина. Местният климат е мек и лютите студове и големи горещини са рядко срещано явление. Брациговци се радват на красива пролет и топла есен. Заради мекия климат в миналото основен поминък за населението е било отглеждането на маслодайна роза, която по качества не отстъпва на казанлъшката и карловската роза. На 3 – 4 километра южно се намира село Розово, от което се откривала гледка към розовите насаждения на брациговци. Понастоящем този поминък се възражда и много хора отглеждат маслодайна роза, като основните пазари са Япония и Франция.

Собственци на камерите: nikolayshopov.com и meter.ac

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от