реклама
  • Планини
  • Рила
  • Уеб камери от Боровец на живо ➝ следете времето и пистите

Уеб камери от Боровец на живо ➝ следете времето и пистите

Уеб камери от Боровец на живо. Тук ще намерите всички налични онлайн камери от Боровец събрани на едно място за ваше улеснение.

През зимата следете работят ли лифтовете, обработени ли са пистите, както и какво е времето в Рила планина на живо.

През лятото – не тръгвайте на преход, ако не знаете точно какво време ви очаква там горе. Проверете с един клик.

Боровец (до 29 юни 1942 г. Чамкория) е първият курорт в България. Намира се в община Самоков, Софийска област.

     Местоположение

Боровец е най-близкият до София зимен курорт и е предпочитан като такъв от жителите на българската столица. Разположен е на 1350 м надморска височина на северните склонове на Рила, на 68 км от София, 83 км от Благоевград и 125 км от Пловдив. Най-близкият град е Самоков, на 9 км. разстояние.

     Климат

Климатът в курорта е умерен, зимата е мека и с много снеговалежи. Ски-сезонът обикновено продължава от средата на декември до април. Средната температура през януари – най-студеният месец, е около минус 4,8 °C. Ски-сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.

      Спорт и развлечения

Курортът предлага отлични условия за планински туризъм и спорт: алпийски ски, сноуборд, ски бягане, планинско колоездене. Освен това по високите части на Рила планина – ски център Маркуджик, в разгара на сезона, снежната покривка достига 2 m, което предоставя изключителни възможности за екстремно каране на алпийски ски и сноуборд.

В Боровец се провеждат редица състезания. Той два пъти е домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски стил. Последното състезание – гигантски слалом за жени – се провежда пред февруари 2016 г.

Боровец предлага възможност за планинско колоездене. През 2010 г. по утвърдени световни стандарти тук е създаден Боровец байк-парк. Изградено е трасето „даунхил“ с дължина 2400 м и 440 м денивелация.

В Боровец се провеждат и маунтин-байк турове по маршрути.

Географските дадености на Боровец обуславят идеални условия за скално катерене и алпинизъм. Има редица катерачни обекти с нива на трудност, както и технични траверси.

Сега те оставяме да се наслаждаваш на нашата селекция уеб камери от Боровец

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории