• Северна България
  • Подвижна HD уеб камера от Плевен, монтирана в 9-ти квартал с панорамен поглед над града

Подвижна HD уеб камера от Плевен, монтирана в 9-ти квартал с панорамен поглед над града

Подвижна HD уеб камера от Плевен, монтирана в 9-ти квартал с панорамен поглед над града. В близост е парк Скобелев, в който се намира емблематичната за Плевен – Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ – художествен музей в Плевен, построен в чест на 100-годишнината от Освобождението на Плевен от османско владичество. В първите 3 години след нейното откриване панорамата е посетена от 2,5 милиона души. Тя е сред почти 200-те паметници, построени от плевенчани в памет на загиналите руснаци, румънци и българи. Включена е в Стоте национални туристически обекта. 

Град Плевен е разположен в централната част на Мизия, в западното подножие на Плевенските височини, Средната Дунавска равнина. Градът е почти равноотдалечен от река Дунав и Стара планина, с добри наземни връзки със София, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Бургас, Никопол, Свищов, Русе и Варна, а също и със земите на север от Дунав и други по-малки населени места в региона.

Плевен е известен туристически център, наричан още „град на музеите“. В него са съсредоточени множество културно-исторически забележителности, свързани с Руско-турската Освободителна война, най-популярни от които са Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ и Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“, които наред със сградата на Регионалният исторически музей са символите на града.

Собственик на камерата: Частно лице

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории