реклама

Уеб камера от Пампорово – Язовира

Уеб камера от Пампорово – „Язовира“ 1550 м.н.в. Ски писта: Снежанка 1 – Язовира /Малката стена/ е една от пистите в ски курорта Пампорово, Родопите. Нейната дължина е 857м.

Курортен комплекс Пампорово e утвърдена ски дестинация с над 85-годишна история. Разположен е в централната част на Родопите – на 1650м. н.в, в подножието на връх Снежанка. Пампорово се намира на 15км. от гр. Смолян, на 10км. от гр. Чепеларе и на около 90км. от гр. Пловдив. Климатът в района е умерен със средиземноморско влияние, мека зима и над 240 слънчеви дни в годината. Средната годишна температура в курорта е 5.5 °C.

Почти всички ски писти в курорта започват от връх Снежанка (1926м.), като тяхната надморска височина варира от 1926м. до 1400м. Ски сезонът започва в началото на месец декември и продължава до края на месец април. През зимата снежната покривка достига до над 2м.

Сред най – големите предимства на к.к. Пампорово е липсата на опасност от лавини и ураганен вятър. Повишената отрицателна йонизация във въздуха в района на Пампорово прави курорта подходящ за рехабилитация на респираторни заболявания, заболявания на нервната система и метаболизма.

Собственик на камерата: pamporovo.me

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории