реклама
  • Планини
  • Родопи
  • Уеб камери от Пампорово на живо ➝ следете времето и пистите

Уеб камери от Пампорово на живо ➝ следете времето и пистите

Уеб камери от Пампорово на живо. Тук ще намерите всички налични онлайн камери от най-големият ски курорт в Родопите събрани на едно място за ваше улеснение.

През зимата следете работят ли лифтовете, обработени ли са пистите, както и какво е времето в курорта на живо.

През лятото – не тръгвайте на преход, ако не знаете точно какво време ви очаква там горе. Проверете с един клик.

Пампорово (от 14 март 1950 г. „Васил Коларов“, след 1989 г. неофициално е възстановено старото име) е планински курорт в България.

     Местоположение

Разположен е във вътрешността на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка. Намира се на територията на Община Смолян и на Община Чепеларе, на разстояние около 220 км от София, 85 км южно от Пловдив, 15 км северно от Смолян и 10 км южно от Чепеларе.

     Климат

Климатът в района на Пампорово се отличава с мека зима, в която има над 100 слънчеви дни. Курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България. Средната годишна температура е 5,5 °C.

      Спорт и развлечения

Основният туристически поток към Пампорово е през зимните месеци, защото курортът е пригоден предимно за ски спортовете. Почти всички ски писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1926 м до 1400 м. Туристическият сезон започва през декември и продължава почти до края на април.

Заради красивата природа областта се посещава от туристи и през летните месеци. Връх Снежанка е измежду Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Печатът е в хижа „Студенец“.

От 2012 година на територията на курортен комплекс Пампорово функционира и специализиран парк за практикуване на планинско колоездене и днес е най-големият на Балканите. Във вело парк Пампорово се провеждат ежегодни международни състезания от най-висок клас, а курортът е бил домакин на Европейско първенство в дисциплините спускане и 4Х през 2013, Балканско първенство в олимпийската дисциплина кросс-кънтри и кръг от Световните 4Х Серии „4X Pro Tour“ през 2014 година. Днес работи и зона Мечи чал и така вело-паркът има над 50 км трасета и маршрути за планинско колоездене за всички възрасти и за хора с различни умения.

Сега те оставяме да се наслаждаваш на нашата селекция уеб камери от Пампорово на живо.

Камерите гледате благодарение на: pamporovo.me

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории