• Планини
  • Родопи
  • Уеб камера от Смолян – кв. Езерово с панорамна гледка към Родопите

Уеб камера от Смолян – кв. Езерово с панорамна гледка към Родопите

Уеб камера от Смолян – кв. Езерово с панорамна гледка към  Родопите. Езерово е най-високо разположения квартал на Смолян – 1300-1400 м.н.в., като самата камера е монтирана на 1367 м.н.в. и гледа в посока юг.

Камерата е част от автоматична метеорологична и мониторингова станция за измерване нивото на фини прахови частици и гама фон:

timelapse 24h

постоянен архив от камерата през 1 минута

данни от метеорологичната и мониторингова станция

Смолян е образуван на 18 юни 1960г. от градовете Смолян и Устово и селата Езерово и Райково. Административният център на област Смолян е с население 28 160 души, което го прави най-малкият областен град. Смолян е известен с това че е най-дългият град, около 25 км.

кв. Езерово е разположен над град Смолян, на 2 км от ски лифт „Смолянски Езера“, на 9 км от ски лифт „Стойките“, на 10км от Ски център „Студенец“ и на 12км от центъра на Пампорово. В непосредствена близост до Смолянските Езера.

Смолянските езера са група езера в Букова планина, Западните Родопи, на север под Орфеевите скали и връх Снежанка. Пръснати са по левия склон на долината на Черна река, от Орфеевите скали и връх Снежанка до град Смолян.

Снежанка е връх в Родопите, разположен е на 15 км от град Смолян. Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед.

Уеб камера от Смолян – кв. Езерово – местоположение:

Уеб камера от Смолян – кв. Езерово – собственик: meter.ac

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории