Уеб камера от Кюстендил от метеорологична станция

timelapse 24h

данни от метеорологичната и мониторингова станция

Уеб камера от Кюстендил от метеорологична станция и мониторингова станция за съдържание на фини прахови частици и гама фон. Камерата и станцията са монтирани в жилищен блок на бул. “Цар Освободител”. В десния ъгъл в кадър влиза църквата “Св. Димитър”, намираща се на границата на кварталите “Никола Въжаров” и “Герена”. В средата на камерата на заден плат виждате полите на планината Осогово.

Кюстендил (в Средновековието: Велбъжд, в Античността: Пауталия) е град в Югозападна България, административен център на едноименната област и община. 

Намира се в близост до границата с Република Северна Македония и с Република Сърбия. Балнеоложки и туристически център с национално и международно значение, археологически и архитектурен резерват, изходен пункт за туризъм и ски спорт в планината Осогово.

Разположен в южната част на Кюстендилската котловина, в подножието на планината Осогово, на 527 метра надморска височина, по двата бряга на река Банщица, десен приток на река Струма. Южно от града се издига хълмът „Хисарлъка“ – североизточно разклонение на Осогово. Разстоянието от Кюстендил до столицата София е 86 km, до границата със Северна Македония е 22 km, до границата със Сърбия – около 30 km. Градът е важен шосеен възел на пътя София – Скопие и жп гара на линията София – ПерникГюешево. През Кюстендил минава паневропейски транспортен коридор 8 (Вльора – Тирана – Скопие – София – Бургас – Азия).

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории