реклама

Уеб камери от Узана – ски писта Горското 1230м.н.в. Централен Балкан

Уеб камери от Узана – ски писта Горското.

Местността Узана се намира в подножието на връх Исполин, точно в географския център на България. До местността най-лесно се стига по асфалтовия път от Габрово, който е дълъг около 20 километра. През 1991 г. е поставен знак, който маркира центъра на територията на страната ни и представлява стилизирана пирамида, оцветена в цветовете на българския флаг. Природата в местността е добре съхранена, като се срещат и редки представители на флората и фауната, които са защитени в Червената книга. Узана е и популярен зимен курорт.

Писта Горското е дълга само 250 метра, но безспорно е най-посещаваната. Влекът е тип ръкохватка с дължина 200м, а в горната си част пистата се разделя на две. От дясно е любимото място на габровските сноубордисти, които са си монтирали тръба за „рейл“ и скок. От Януари 2022 осветлението на пистата е възстановено и е единствената в региона, която позволява нощно каране през делнични дни-мечта за всички работещи. Ако пък не сте толкова спортно настроени, или имате малко дете, което също обича снега, Горското е вашето място. В долната част на пистата има обособена пързалка за шейни, а още по-готиното е, че такива има и под наем.

Колкото по на изток в България живеете и обичате зимните спортове, толкова по-вероятно е Узана да стане любимо ваше място. Ако искате да покарате без да се налага да пътувате дълго и да похарчите малко богатство, центърът на Стара Планина е на ваше разположение цяла зима.

Собственик на камери от Узана – ски писта Горското

Местопложение:

още камери от

Категории

още камери от

Категории

още камери от

Категории